До началото на тазгодишното Открито първенство на САЩ остава по-малко от

...
До началото на тазгодишното Открито първенство на САЩ остава по-малко от
Коментари Харесай

Макенроу: Правят си някаква шега с Джокович, от което Надал печели най-много

До началото на тазгодишното Открито състезание на Съединени американски щати остава по-малко от седмица и възможностите да забележим Новак Джокович в игра, понижават с всеки минал ден. Тъй като продължава да бъде неимунизиран и да не дава отговор на съществуващите сега условия за влизане в страната, съгласно които всеки задграничен жител би трябвало да даде документ за премината имунизация, сърбинът се надява въпросното условие да отпадне до няколко дни или пък молбата му за особено позволение да бъде задоволена, само че все още никое от гореспоменатите две условия не е изпълнено.

Един от хората, които през цялото време на сагата стоят компактно зад 21-кратния първенец от Шлема, е именитият Джон Макенроу, който неведнъж съобщи, че се постанова разпоредбите да се трансформират, с цел да може Ноле да взе участие в тазгодишното издание на US Open. В последното си изявление за Marca Големият Мак още веднъж изрази недвусмислено мнението си по тематиката, определяйки протичащото се като смешка, от която максимален печеливш излиза Надал, а ето и какви тъкмо бяха думите на американеца:

" Глупаво е, че не разрешават на Джокович да играе. Сякаш си вършат някаква смешка с него. На негово място щях да се имунизирам, само че това няма значение в тази ситуация, тъй като е значимо да уважаваш непознатите решения и метод на мислене. Пандемията е част от живота ни към този момент две години и половина и за мен е същинска смешка, че Новак не може да взе участие на US Open.

Очевидно е, че Надал е най-големият печеливш от цялата обстановка. На Аустрелиън Оупън сърбинът бе главният любимец, имайки извоювани девет трофеи в Мелбърн, само че в отсъствието му Рафа завоюва изненадващо 21-ва купа от Шлема. Вярно е, че Джокович е по-младият от двамата и наподобява, че тялото му се намира в отлична кондиция. Той може да завоюва 25 " мейджъра ", само че с изключение на тениса му има значение и психическият аспект. Не е елементарно да тренираш, без да си наясно по кое време и къде ще бъде идващият ти шампионат. Да не забравяме, че му лиши четири месеца да се отърси от всичко, което му се случи в Австралия през януари ", разяснява някогашният №1.

John McEnroe thinks it is stupid that Novak Djokovic is not allowed to play US Open
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР